Egyéb benzinkúttechnikai termékek

Mérőléc csavarzattal

A mérőléc olyan mérőeszköz, melynek segítségével megállapítható, hogy egy tartályban milyen magas a tárolt folyadék szintje. Egy táblázat segítségével, - amit minden tartályba egyedileg el kell készíteni - megállapítható, hogy egy bizonyos szintnek megfelelően mennyi folyadék van a tároló tartályban. A mérőléc hosszúságát úgy kell meghatározni, hogy az kb. 5-10 mm-re közelítse meg a tartály fenekét. A mérőléc és a csavarzat úgy van kialakítva, hogy közötte a láng nem tud a mért térrészbe jutni.

A mérőléc csavarzat 2 plombázási lehetőséget biztosító csavarral van ellátva (egyiket az üzemeltető, a másikat a Mérésügyi Hivatal plombálja). A mérőlécet úgy kell beépíteni, hogy plombázás után ne lehessen teljesen kihúzni a csavarzatból.

 

Robbanászár

A robbanászár kielégíti az MSZ 15659-5 szabvány követelményeit. Vizsgálatokkal igazolva a FÖLDFÉM 1 típusú robbanászár meggátolja a II.A alkalmazási csoportba sorolt gázok/gőzök levegővel alkotott gyulladóképes elegyeinek robbanásakor, meggyulladásakor lángfront áthatolását a védett tér felé. A lángfront maximális sebessége: 500 m/s.

 

Ki- belégző szelep

A ki- belégző szelep egy olyan légzár, amely megszünteti egy bizonyos értékhatár fölött a túlnyomást illetve a vákuumot egy adott rendszerben. A szerelvény rozsdamentes acélból készül. Egyik végén 6/4"-os menettel végződik, a másik végén egy rozsdamentes golyó által elzárt furat található egy speciálisan kialakított házban.

Ha a vákuum értéke 5 mbar fölé emelkedik, a golyó a rendszer szívó hatására megemelkedik, szabad beáramlást engedve a levegőnek. Túlnyomásra a rozsdamentes golyó a fészek pereméhez szorulva lezár. Ha a rendszer belső nyomása 20 mbar fölé emelkedik, akkor egy másik rozsdamentes golyó emelkedik meg (ami a patentív legmagasabb pontján egy rozsdamentes házban található), ezáltal biztosítva a külső-belső nyomás kiegyenlítődését.

A szerelvény csak függőlegesen szerelhető.

 

Túltöltésgátló

A túltöltésgátló egy olyan folyadékzár, ami biztosítja a folyadék szabad áramlását, amíg a folyadék el nem éri a tervezett magasságot. Ha a folyadék szintje eléri a szelep úszóját, az elkezd emelkedni és a rászerelt rudazaton keresztül elzárja a cső teljes keresztmetszetét. Ily módon a szelep zárása a töltési sebességtől függő sebességgel, de a folyamatos zárást biztosít, a hirtelen zárásból adódó folyadékütés veszélye elkerülhető. A szeleptányérba elhelyezett betétszelep biztosítja a töltővezeték leürítését.

Az úszó, az emelő rudazat és a ház alumíniumból készül, de a ház készülhet öntött vasból vagy hegesztett kivitelben. Alkalmazási tartomány -10.+50 °C.

A szelep csak függőleges áramlási irányú csővezetékbe szerelhető be.

 

Golyós szelep

A golyós szelep egy olyan folyadékzár, ami felhasználva a folyadék erejét, lezár ha az egy bizonyos szint fölé emelkedik. A golyós szelepnek az a szerepe, hogy a tartályból töltés illetve ürítés alatt hagyja a gázokat szabadon áramolni, de ha valamilyen meghibásodás következtében töltésnél a szintszabályozó nem tilt le, a golyós szelep akadályozza meg a folyadék kifolyását a tartályból

A rozsdamentes golyó 0,35 N tömegű és 85 cm3 űrtartalmú. A golyót a rozsdamentes acélból készült drótkalitka a lezárandó cső végének közelében tartja

Az alkotó elemek anyagai biztosítják, hogy semmilyen körülmények között szikra nem keletkezhet közöttük.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Lépjen velünk kapcsolatba

Név

Email

Telefon

Tárgy

Üzenet

Kérjük írja be a fenti CAPTCHA kódot!

 • Cím
  1047 Budapest, Fóti út 43.
 • Levelezési cím
  1047 Budapest, Fóti út 43.
 • Telefon
  06-1- 272-2000
 • Fax
  06-1- 369-5186
 • E-mail
  petrolkft@petrolkft.hu