Egyéb benzinkúttechnikai termékek

Mérőléc csavarzattal

A mérőléc olyan mérőeszköz, melynek segítségével megállapítható, hogy egy tartályban milyen magas a tárolt folyadék szintje. Egy táblázat segítségével, - amit minden tartályba egyedileg el kell készíteni - megállapítható, hogy egy bizonyos szintnek megfelelően mennyi folyadék van a tároló tartályban. A mérőléc hosszúságát úgy kell meghatározni, hogy az kb. 5-10 mm-re közelítse meg a tartály fenekét. A mérőléc és a csavarzat úgy van kialakítva, hogy közötte a láng nem tud a mért térrészbe jutni.

A mérőléc csavarzat 2 plombázási lehetőséget biztosító csavarral van ellátva (egyiket az üzemeltető, a másikat a Mérésügyi Hivatal plombálja). A mérőlécet úgy kell beépíteni, hogy plombázás után ne lehessen teljesen kihúzni a csavarzatból.

 

Robbanászár

A robbanászár kielégíti az MSZ 15659-5 szabvány követelményeit. Vizsgálatokkal igazolva a FÖLDFÉM 1 típusú robbanászár meggátolja a II.A alkalmazási csoportba sorolt gázok/gőzök levegővel alkotott gyulladóképes elegyeinek robbanásakor, meggyulladásakor lángfront áthatolását a védett tér felé. A lángfront maximális sebessége: 500 m/s.

 

Ki- belégző szelep

A ki- belégző szelep egy olyan légzár, amely megszünteti egy bizonyos értékhatár fölött a túlnyomást illetve a vákuumot egy adott rendszerben. A szerelvény rozsdamentes acélból készül. Egyik végén 6/4"-os menettel végződik, a másik végén egy rozsdamentes golyó által elzárt furat található egy speciálisan kialakított házban.

Ha a vákuum értéke 5 mbar fölé emelkedik, a golyó a rendszer szívó hatására megemelkedik, szabad beáramlást engedve a levegőnek. Túlnyomásra a rozsdamentes golyó a fészek pereméhez szorulva lezár. Ha a rendszer belső nyomása 20 mbar fölé emelkedik, akkor egy másik rozsdamentes golyó emelkedik meg (ami a patentív legmagasabb pontján egy rozsdamentes házban található), ezáltal biztosítva a külső-belső nyomás kiegyenlítődését.

A szerelvény csak függőlegesen szerelhető.

 

Túltöltésgátló

A túltöltésgátló egy olyan folyadékzár, ami biztosítja a folyadék szabad áramlását, amíg a folyadék el nem éri a tervezett magasságot. Ha a folyadék szintje eléri a szelep úszóját, az elkezd emelkedni és a rászerelt rudazaton keresztül elzárja a cső teljes keresztmetszetét. Ily módon a szelep zárása a töltési sebességtől függő sebességgel, de a folyamatos zárást biztosít, a hirtelen zárásból adódó folyadékütés veszélye elkerülhető. A szeleptányérba elhelyezett betétszelep biztosítja a töltővezeték leürítését.

Az úszó, az emelő rudazat és a ház alumíniumból készül, de a ház készülhet öntött vasból vagy hegesztett kivitelben. Alkalmazási tartomány -10.+50 °C.

A szelep csak függőleges áramlási irányú csővezetékbe szerelhető be.

 

Golyós szelep

A golyós szelep egy olyan folyadékzár, ami felhasználva a folyadék erejét, lezár ha az egy bizonyos szint fölé emelkedik. A golyós szelepnek az a szerepe, hogy a tartályból töltés illetve ürítés alatt hagyja a gázokat szabadon áramolni, de ha valamilyen meghibásodás következtében töltésnél a szintszabályozó nem tilt le, a golyós szelep akadályozza meg a folyadék kifolyását a tartályból

A rozsdamentes golyó 0,35 N tömegű és 85 cm3 űrtartalmú. A golyót a rozsdamentes acélból készült drótkalitka a lezárandó cső végének közelében tartja

Az alkotó elemek anyagai biztosítják, hogy semmilyen körülmények között szikra nem keletkezhet közöttük.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA


 • Cím
  1047 Budapest, Fóti út 43.
 • Levelezési cím
  1047 Budapest, Fóti út 43.
 • Telefon
  06-1- 272-2000
 • Fax
  06-1- 369-5186
 • E-mail
  petrolkft@petrolkft.hu